Nucleus er representert på konferansen IoT Gathering, arrangert av Telenor Bedrift for alle som er nysgjerrige på tingenes internett. Her overværer vi et knippe spennende foredragsholdere om det konsernsjef Sigve Brekke i Telenor definerer som «Den perfekte stormen».

Kombinasjonen IoT, 5G og AI kan potensielt bli den tredje store økonomiske bølgen for operatørene. Men denne gangen kan de ikke gjøre jobben alene. Alt handler ikke lenger om å bare tilgjengeliggjøre det de kaller «connectivity», men å jobbe i partnerskap med alle som lager applikasjoner, plattformer og tjenester for å bedre hverdagen for mannen i gata.

Ifølge tall fra GSMA vil mer enn 25 milliarder enheter være tilknyttet nettet innen 2050.

Vi i Nucleus er ikke bekymret for manglende data, men for hvordan å ivareta forbrukernes sikkerhet/privacy, samtidig som vi må hjelpe bedrifter med å implementere ny teknologi. Enten helt på nytt, eller integrere dette på toppen av etablert teknologi.

Fremtiden ser lys ut, men vi er avhengig av mennesker som kan jobbe sammen for å sikre at «den perfekte stormen» bidrar til en bedre hverdag for folk flest, og ikke bare for de få.