Nucleus har designet den visuelle profilen til Årets Mediepriser. Med årets nominasjoner annonsert, ser Mediebedriftenes Landsforening frem til den store prisfesten i august.

Siden 2015 har Nucleus samarbeidet med MBL om den visuelle profilen til Norges største mediekonkurranse. Dette er journalistikkens største bransjepris og deles ut årlig under Nordiske Mediedager i Bergen, men på grunn av pandemien er 2021-utdeling utsatt til august. Årets nominasjoner ble lansert under en direktesendt åpning av Nordiske Mediedager, der juryleder Trine Ohrberg var gjest i studio.

– Etter mange år med samme visuelle uttrykk, var tiden moden for et nytt design. Her var Nucleus helt avgjørende for å utforme profilen videre i den eksklusive retningen vi ønsket, sier juryleder og kunde, Trine Ohrberg i Mediebedriftenes Landsforening.

Juryleder og vertinne, Trine Ohrberg, fra prisutdelingen i 2020
ØNSKER VELKOMMEN: Juryleder og vertinne Trine Ohrberg, her fra prisutdelingen i 2020, ønsker velkommen til nok et år med utdelingen av Årets Mediepriser.

Art deco i sort og gull

MBL ønsket seg et eksklusivt og art deco-preget uttrykk – både i salen hvor utdelingen arrangeres og på selve prisene som deles ut. Designet ble holdt i sort og gull, med tydelige art deco-pregede elementer.

Den jobben var det designer Mari Amundsen Westby som sto for.

– Sammen med Trine i MBL utfordret vi det gamle designet og lagde noe helt nytt. Nå har utdelingen fått et elegant utseende – slik prisutdelinger som denne fortjener, sier Mari.

jan thomas og einar tørnquist på mediebedriftenes landsforenings utdeling
GODE VENNER: Podcasten «Jan Thomas og Einar blir venner» vant for beste underholdningspodcast i fjor.

En feiring av journalistikken

Designet er utarbeidet i samarbeid med kunden, mens selve produksjonen av prisene er gjort av FlexiForm. Prisene produseres som en Acrylblokk med folietrykk. Denne ble gjort såpass tykk at den enkelt kan plasseres på en kontorpult, peishylle eller andre egnede flater i et norsk redaksjonslandskap.

– Disse flotte prisene står nå plassert i landets største redaksjoner, og inspirerer daglig til innovasjon og utvikling av journalistikken og mediebransjen, sier Trine Ohrberg i MBL, og fortsetter:

– Nå gleder vi oss skikkelig til å samle mediefolk til en så stor fest som mulig når prisene skal deles ut 25. august på Vulkan Arena. Da skal vi feire journalistikken, bransjen og selve livet, sier jurylederen.

designer mari amundsen westby i nucleus smiler til kollega
KVALITETSGARANTIST: Designer Mari Amundsen Westby

Trenger din bedrift hjelp med design eller profilering? Ta kontakt med Mari i dag!