Det siste året har Nucleus hatt gleden av å ha to unge og læringsvillige ansatte i rollen som interns, én i fjor høst og én i vår. Magnus (27) og Caroline (22) har med ulik bakgrunn fått kjenne på hvordan det er å jobbe i et kommunikasjonsbyrå.

Inne på ett av få kontorer i et lokale preget av kontorlandskap, finner vi Magnus Wigestrand Sitter og Caroline Hording. De søkte på internshipet så snart de så utlysningen på sensommeren i fjor. Årsakene til ansettelsene er flere, skal vi tro administrerende direktør Øyvind Løland.

– For det første hadde vi et reelt behov, da vi hadde flere typiske intern-oppgaver, både internt og eksternt, som vi trengte å få gjennomført. I tillegg ønsket vi å ta et bransjeansvar, der vi ønsket å gi nyutdannede en sjanse til å smake på hverdagen i byrålivet, sier Løland.

Rekrutteringen til bransjen varierer fra byrå til byrå, men det er ingen hemmelighet at livet som nyutdannet og kreativ ikke alltid er like lett. Som utdannet medieviter fra UiB med et ønske om å jobbe i byrå, støtte Magnus ofte på utlysninger hvor erfaring var et minstekrav.

– Ofte stilles det krav om tre til fem års erfaring fra lignende arbeid når en søker jobb i denne bransjen. Da er det enkelt å grave seg ned i paradokset og lure på hvor man skal få denne erfaringen fra. Derfor er et internship en ypperlig mulighet for nyutdannede til å skaffe seg verdifull erfaring, sier Magnus, og får støtte av Caroline:

– For meg som kommer rett fra skolebenken er det utrolig lærerikt og utfordrende å bli kastet rett ut i det. I Nucleus har jeg lært mye og fått muligheten til å være med på litt av alt, sier Caroline, som er utdannet kreatør ved Høyskolen Kristiania.

De to blanke arkene, fra henholdsvis Bærum og Oppegård, har vært med på litt av hvert. Der de den ene dagen sitter på kontoret og jobber med konseptutvikling, pressemeldinger og PR-rapporter, har de den andre dagen hatt ansvaret for større seminarer og konferanser. Den varierte hverdagen i Nucleus er tiltalende, skal vi tro de to.

– Med ulike kunder og arbeidsoppgaver vet man aldri helt hvordan dagene blir. I tillegg kan arbeidsmengden variere. Noen dager er det mye å gjøre, mens andre dager er mer stille, sier Caroline.

For å bidra på veien mot erfaring har Nucleus praktisert en fadderordning, der mer rutinerte rådgivere har hatt et ekstra ansvar for oppfølging og tilbakemelding. Også byrået har lært av å ha nyutdannede i staben, og er definitivt noe som vil bli gjentatt.

– Vi ønsker absolutt å gjøre dette igjen. Dette står på planen for 2019, men om det blir vår eller høst, er ikke avklart enda. Vi har hatt stor nytte og glede av å ha Caroline og Magnus her, det er det ingen tvil om, avslutter sjefen selv, Øyvind Løland.