Aldri har vi konsumert så mye innhold som vi gjør i dag, og kampen om å skille seg ut blir tøffere. Hvordan skiller leseren egentlig mellom det som det som faktisk er relevant og det som bare er støy?

Som innholdsprodusent og annonsør er det viktigere enn noen gang å være en troverdig merkevare. En tillitsfull relasjon til målgruppen er grunnleggende for all videre kommunikasjon du gjør. Hvorvidt det handler om å selge elektrikertjenester, kosttilskudd eller politiske budskap vil behovet for troverdighet alltid ligge i bunn. Men hva betyr egentlig det for selve innholdsproduksjonen, og hvordan kan man jobbe strategisk for å oppnå denne ønskede relasjonen?

I Nucleus lager vi innhold basert på innsikt – ikke magefølelse. Ved hjelp av verktøy for datainnsamling og god rådgivning, kan vi fortelle hva du bør lage innhold om. For å treffe ønsket mottaker med et effektivt budskap – på riktig sted, til riktig tid – er kjennskap til målgruppens behov og mediekonsum minst like viktig som kunnskap om egen merkevare. Med et strategisk fundament vil merkevaren din stå bedre rustet for å lage innhold som skiller seg ut og treffer blink i målgruppens hode og hjerte.

heidi elise ellingsen følger spent med i innholdsmøte med redaksjonen
PÅSKRUDD: Innholdsprodusent Heidi Elise Ellingsen.

Innholdsstrategi – hvorfor det?

I retorikken finnes begrepet kairos. Begrepet kan oversettes til den retoriske situasjonen – «når man sier hva». For oss kan det bety at vi har en annerledes innholdsmessig tilnærming til folk som er tidlig i en kundereise, enn til de som er svært nær en beslutning. Å bruke tid på å kartlegge hvem du skriver for, og hva du ønsker å oppnå med det, vil gi et bedre utgangspunkt for effektiv kommunikasjon enn om du setter seg ned og skriver noen ord om det du selv mener er interessant for målgruppen å vite. Derfor anbefaler vi alltid våre kunder å lage en innholdsstrategi.

En tydelig innholdsstrategi blir veiledende for hvordan din merkevare skal kommunisere utad. Samtidig blir den også et styrende dokument for hvem dere er innad. Å jobbe med utviklingen av en innholdsstrategi gir deg og dine kollegaer en unik mulighet til å kjenne deres egen merkevare – hvem er vi? Hvorfor snakker vi? Hvordan snakker vi? Og hva er vår posisjon blant konkurrentene?

peter gløersen foredrar om nyttige tips og triks til innholdsproduksjon og innholdsmarkedsføring
REDAKTØREN: Peter Gløersen instruerer redaksjonen

Kanalvalg og innholdsmodell

Det finnes mange veier til Athen, og sånn skal det være. Hvilken modell du velger for distribusjon av innholdet ditt varierer fra bransje til bransje, basert på hvor du finner kundene dine. Flere av våre kunder bruker en modell der merkevarens egen nettside blir en hub for deres innhold, og distribusjonen av innholdet har ett eneste mål: trafikk til nettsiden. Andre merkevarer har et mindre behov for trafikk til nettsiden, og velger kanskje å publisere innholdet sitt i andres kanaler – aviser, magasiner eller direkte i sosiale medier. De fleste velger en blanding, fordi innsikten vår viser at publikum ikke nødvendigvis er trofaste til ett medium, men heller en kombinasjon av de overnevnte.

Husk: innhold kan formes om til mediesaker og mediesaker kan formes til innhold. Hva vi lager blir kokt sammen gjennom månedlige redaksjonsmøter, med en ansvarlig redaktør som følger opp hver enkelt skribent og holder kontakten med kunden.

innholdsprodusent magnus sitter portrettbilde
SKRIBENTEN: Magnus må tåle å bli portrettert når han selv står som avsender.

Tekst, video eller plakat?

Konsumenten har dårlig tid. Er filmen din kjedelig de første fire sekundene har de mest sannsynlig scrollet videre. I et verdenshav av innhold er taletiden din som en dråpe. Sørg for at den dråpen teller! Derfor kan det ofte være lurt å bruke mer tid på færre, gode innholdssaker – fremfor hyppig publisering av lavere kvalitet. Vær der når du skal være der, med det riktige innholdet. Kairos.

Hvorvidt det er en video, en artikkel eller et grafisk element på en bussholdeplass avhenger helt av innsikten om målgruppen, budskap, innhold og målsetning. Det som er flott er at denne vurderingen allerede står i innholdsstrategien du valgte å investere tiden din i. Og kollegaene dine er enige i vurderingen, fordi innholdsstrategien fungerer nå som en minihåndbok for din merkevares identitet.

Vil du være med på innholdsreisen?

Kontakt oss for en prat i dag!