Nucleus har over sommeren bidratt sterkt til Oslo kommunes satsning på sykkel og smittevern, nå senest gjennom kampanjen «Gjør det for Oslo – ett tråkk av gangen», som skal vise frem byens nye sykkelruter.

De nye sykkelrutene skal sikre innbyggerne i Oslo en tryggere, raskere og mer praktisk navigering gjennom storbyen, i tillegg til å sørge for en begrensning i bruk av kollektiv transport. Med seg på laget har vi Plan-B og Einar Tørnquist som tar temperaturen på syklistene i Oslo.

Er det trygt? Går det fort fra A-B? Og er det praktisk nok til å løse hverdagens gjøremål med kun en sykkel til rådighet.

Hos Nucleus har Kyrre vært kreativ rådgiver, og har sammen med resten av Nucleus-teamet, Bymiljøetaten og Plan-B vært delaktig i konseptutvikling, produksjon og gjennomføring.

– Dette må være et av de absolutt mest givende prosjektene jeg har jobbet med i karrieren, sier lederen for innhold, kreativitet og annonsering.

Sporty produksjon

Filmen er ene og alene produsert på sykkel, med alle utfordringer og problemstillinger som følger når du har med deg et produksjonsteam på ti personer rundt om i Oslo.

– Det har vært en krevende produksjon som Plan-B løste eksemplarisk med lyd, monitor og kamera på sykkel. Her snakker vi svart belte i bærekraftig produksjon med mikromobilitet i sentrum, sier han videre.

Den nye veivisningen for sykkel er et av mange tiltak Bymiljøetaten jobber med for å gjøre Oslo bedre tilgjengelig for flere syklende. Spesielt viktig er det i et år som 2020.

– Vi ønsker at flere velger sykkel i hverdagen, og håper at de nye skiltene og ikonene i bakken gjør det lettere å komme seg rundt i byen. Hittil i år viser sykkeltellerne 27 prosent flere passeringer enn på samme tid i fjor, så vi ser allerede at byen bugner av nye syklister. Sykkelen er godt alternativ i disse dager, når alle som har mulighet til det oppfordres til å unngå kollektivreiser.»

– Oslos ferske og mer erfarne syklister får nå muligheten til å oppleve byen på en trygg, praktisk og tidsbesparende måte fra sykkelsetet, sier prosjektleder i Bymiljøetaten Dayton Skjerve-Gordley.

Bymiljøetaten åpner i disse dager hele fem nye bysykkelruter med nye skilt og ikoner rundt om i Oslo. For å få vite mer om prosjektet, eller finne gode råd til å sykle i Oslo, så kan dere lese mer her www.oslo.kommune.no/sykkel.