Med bakgrunn i åpenhetsloven, Forbrukertilsynets veileder om bruk av bærekraftige påstander i markedsføring, EU-kommisjonens forbrukerpakke og «Grønnvaskingsplakaten» viser vi deg hvordan du går frem for å kommunisere bærekraft på en troverdig og tillitsfull måte.

Våre rådgivere har bred erfaring med å utvikle strategier for bærekraft, enten det er for ledergruppa, styret eller markedsavdelingen, og formidle bærekraft i egne, fortjente og betalte kanaler. I kurset gir vi deg 10 konkrete råd for bærekraftskommunikasjon, og du får verktøyene du trenger for å kommunisere tydelig og innenfor loven uten å bli anklaget for grønnvasking.

Her er noen av temaene du vil lære mer om:

 • Hvilke lover, offentlige retningslinjer som gjelder for din virksomhet
 • Hva forventer markedet, interessenter om bærekraftkommunikasjon?
 • Hvordan du kan kommunisere bærekraft på en troverdig og effektiv måte
 • Hva er grønnvasking egentlig?
 • Hvordan du kan tilpasse og bruke rådene i egen virksomhet
 • Hvordan du kan utforme retningslinjer, og et planverk og rutiner for egen virksomhet

Kurset gir deg relevante og konkrete eksempler, praktisk trening og veiledning, slik at du kan være trygg på at du unngår grønnvasking. Etter kurset vil du være i stand til å kommunisere bærekraft på en relevant måte i henhold til de nye, omfattende kravene til bærekraft og troverdig kommunikasjon.

Læringsmål:

Du lærer å ta i bruk et metodisk rammeverk som kan skape et konkurransefortrinn. Du lærer å formidle bærekraft på en relevant og troverdig måte.

Målgruppe:

Alle kommunikatører og aktører i privat og offentlig sektor.

Velg mellom:

 • Digitalt kurs
 • Fysisk workshop
 • Skreddersydd løsning

Påmelding

Send en mail til lei@nucleus.no med navn, bedrift, antall deltagere og eventuelle andre beskjeder, for å melde deg på.

Digitalt kurs

Dette kurset passer for deg som ønsker en grunnleggende kunnskap om hvordan du kan kommunisere bærekraft på en troverdig måte, og få noen praktiske eksempler på hvordan du kan bruke våre råd i egen virksomhet.Kurset er åpent for alle, og gruppen vil bestå av deltagere fra ulike virksomheter.

Tilgjengelige datoer:

 • Onsdag 29. mars kl. 14:00-15:30
 • Torsdag 30. mars kl. 09:00-10:30

Fysisk workshop

Dette kurset passer for deg som ønsker en grunnleggende kunnskap om hvordan du kan kommunisere bærekraft på en troverdig måte, og få noen praktiske eksempler på hvordan du kan gjøre dette i egen virksomhet. Kurset er åpent for alle, og gruppen vil bestå av deltagere fra ulike virksomheter. Vi gir deg oppgaver og konkret veiledning i hvordan du kan bruke våre råd i egen virksomhet.

Dato: Onsdag 19 april kl. 09:00-12:00

Sted: Wergelandsveien 7

Pris per deltager: 3200,-

Skreddersydd løsning

Dette er et skreddersydd kurs tilpasset din virksomhet. Du får grunnleggende kunnskap om hvordan du kan kommunisere bærekraft på en troverdig måte, og få noen praktiske eksempler på hvordan du kan gjøre dette i egen virksomhet.

Her får virksomheten - ledelse, avdelinger, grupper eller enkeltpersoner - tilpassede oppgaver og konkret veiledning i hvordan dere kan kommunisere bærekraft på en troverdig måte.Vi bistår også med å utvikle en enkel, forpliktende plan og hvordan den kan følges opp i etterkant av kurset.

Vi gjør også en kursoppfølging etter noen uker, gjennom et digitalt møte (1 time). Her drøfter vi erfaringer, hva dere har opplevd som utfordrende og hva som har fungert bra. Sammen vurderer vi resultater og eventuelle behov for justeringer.

Kurset gjennomføres i vårt lokale i Wergelandsveien 7, og pris avtales på bakgrunn av skreddersydd opplegg.

Har du spørsmål?

Ta kontakt for en uforpliktende prat med seniorrådgiver Leif Iversen.