De digitale lekene

Byggmakker måtte tenke nytt da fysiske Lærlingleker ikke var mulig. Det resulterte i en times interaktiv opplærlingsfilm, der Erik Follestad strålte som programleder.
OPPDRAG

Knytte sterkere bånd

I 2019 ble Lærlinglekene arrangert av Byggmakker for første gang. Den gangen var målsetningen å nå ut til ungdommen med fordelene ved byggfag, samt å ta en posisjon i bransjen ved å knytte bånd til fremtidens håndverkere.

Slike bånd knyttes ikke over natten, og for å fortsette arbeidet mot målsetningen ønsket Byggmakker å arrangere Lærlinglekene også i 2020. Dermed fikk Nucleus i oppgave å organisere et digitalt alternativ til fjorårets fysiske gjennomføring.

Én kjendis, et lagerlokale på Hurum og 12 leverandører senere sto vi igjen med et av årets mest lærerike webinarer: Lærlinglekene 2020.

mange skoleelever sitter tett i tett på benkene i byggmakker-butikken i bergen
FJORÅRETS LEKER: Elever tett i tett på benkeradene hos Byggmakker i Bergen.
LØSNING

Et webinar

På samme måte som året før, ønsket vi å involvere kunnskapen og produktkompetansen til Byggmakkers trofaste leverandører. Ettersom vi ikke kunne stille dem opp på stand, slik som i fjor, ble vi nødt til å vise leverandørene frem gjennom bruk av video. Det åpnet for muligheten til å arrangere et webinar, der vi gjennom skjermen viste frem leverandørenes ulike produkter og tilhørende opplæring i bruk.

Webinar-sjangeren åpnet også for at vi kunne vise mer enn bare praktiske opplæringsvideoer av ulike produkter. Dermed startet jakten etter en passende programleder som kunne holde sendingen levende.

fire gjester fra lærlinglekene 2021 står oppstilt før innspilling
KLARE FOR INNSPILLING: Ansatte i Byggmakker, lærere ved bygg- og anleggsteknikk og programleder Erik Follestad med meteren som avstand.

Inn kom Erik Follestad, tv-personlighet, idrettsprofil og håndverker. Sammen med utvalgte gjester i studio skulle Erik være programlederen som sydde sammen diskusjoner i studio, konkurranser og opplæringsfilmer fra leverandørene. Det hele ble spilt inn over to dager i et tomt lagerlokale på Hurumlandet. Et stramt tidsskjema og god dialog i forkant med de ulike leverandørene gjorde at vi på rekordtid fikk spilt inn det som til slutt ble et times langt webinar fullstappet med verdi for den vordende håndverkeren landet rundt.

Samtidig som produksjonen ble planlagt og gjennomført, inviterte vi alle landets lærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk til webinaret. Informasjonen om de digitale lekene nådde også bransjemediene. Den tekniske gjennomføringen av prosjektet ble håndtert av samarbeidspartnerne våre i Oslo Business Forum, med våre egne rådgivere bak produsentspakene fra hjemmekontoret.

erik follestad i bildet i en skjermdump av lærlinglekene
IN ACTION: Studio-delen av Lærlinglekene 2020.
RESULTAT

Et resultat for ettertiden

Lærlinglekene 2020 ble en suksess. Samtidig som over 700 påloggede seere fulgte strømmingen, var det også mye aktivitet på chat- og konkurransetjenesten vi hadde gående på en parallell tjeneste (Slido). Det betyr at hele skoleklasser satt rundt i landet og fulgte med på sendingen, samtidig som de med mobilen stilte spørsmål og deltok i konkurranser på Slido.

Etter gjennomføring sitter vi igjen med 12 ulike opplæringsvideoer fra leverandørene, samt gode samtaler mellom Follestad og gjester om byggfaget i studio. Gjestene varierte fra Byggmakker-ansatte til lærere ved bygg- og anleggsteknikk, i tillegg til en mellomstor håndverkerbedrift og lærlingen derfra.

Alt i alt var prosjektet en stor suksess, der Byggmakker posisjonerer seg som den byggevarepartneren som ser inn i fremtiden, og som ønsker å ta vare på de som kommer.

Se Lærlinglekene 2020 her:

stoler og sofaer studio lærlinglekene klart for opptak
EN FILMSKAPERS DRØM: Lageret på Hurum var et perfekt lokale, med god tilgang til naturlig lys i røffe og rustikke lokaler.

Nucleus leverer stadig større prosjekter innen webinar-sjangeren. Har du en drøm om å gjennomføre et webinar for din bedrift?

Ikke nøl med å kontakte våre filmfolk!