Live podcast om rus og studentliv

Halvparten av norske studenter har vært overstadig beruset. To av ti har prøvd cannabis en eller flere ganger og fem prosent har brukt «smart drugs» for å prestere bedre på eksamen. RUStelefonen ville møte studentene ansikt til ansikt for å øke bevissthet og kunnskap om rus.
Snurr film!
OPPDRAG

Gjennomføring av podcast

Sammen med RUStelefonen planla og gjennomførte Nucleus en live podcast ved Universitetet i Oslo. Podcasten var formet som en åpen og ærlig dialog med, og for, studenter, uten moraliserende pekefingre.

Tema for live podcasten var alkohol, cannabis, MDMA og smart drugs. Panelet besto av Sturla Johansen fra Rustelefonen, lege og komiker Jonas Bergland, tre studenter samt Vegard Harm som programleder. Med Harm i hovedrollen ble harde fakta blandet med en god dose humor.

Arrangementet ble strategisk timet til semesterstart og fadderukene – en periode preget av mye festing og testing av rusmidler.

For å trekke folk til arrangementet produserte Nucleus to kortfilmer sammen med Snøball Film og et knippe annonser for Facebook med Vegard Harm som frontfigur. Disse ble direkte målrettet mot studenter i Oslo og omegn.

Rus var åpenbart et hett tema blant studentene. Da kvelden kom hadde hundrevis av studenter funnet veien til UV-kjellern på Helga Engs hus og allerede fire minutter etter at dørene åpnet var lokalene fylt til randen.

Livesendingen ble en kjempesuksess med usjenert og tilbakelent debatt om fire viktige og svært relevante temaer for målgruppen.

RESULTAT

No.1 på iTunes

I etterkant av sendingen ble podcasten publisert i SoundCloud og på iTunes. Faktisk lå den som nummer én over flere dager i sin kategori på iTunes. Den timelange sendingen har blitt lyttet til over 3035 ganger – som er et enestående høyt tall for slike podcaster.

Facebookfilmene nådde 66 112 mennesker og hadde totalt 57 617 visninger. Facebook-innleggene nådde ut til 77 prosent av Norges studentbefolkning og har således bidratt til å bygge kjennskap til RUStelefonen blant deres viktigste målgruppe.

Lurer du også på hva som er innafor? Hør podcasten her.

Kunde

  • RUStelefonen

Prosjektdeltagere

Samarbeidspartnere