De siste ti årene har Ruter og Bymiljøetaten i Oslo kommune innført en rekke tiltak for å gjøre kollektivtrafikken mer pålitelig, lønnsom og bærekraftig.

Prosjektet har forkortelsen KTF, som på godt byråkrat-norsk står for Kraftfulle fremkommelighetstiltak.

Vi fikk i oppdrag å lage en film om temaet.

Etter å ha tenkt oss litt om, kokte vi tematikken ned til et ønske om å kvitte seg med tidstyver. Det mest åpenbare ville kanskje vært å fortelle en historie om hvordan alt blir mye bedre, men det mest åpenbare er ikke alltid det mest minneverdige.

Det har vært laget en del informasjonsfilmer om tiltakspakker i offentlig sektor opp igjennom, men en fellesnevner er dessverre at man sjelden husker noe særlig av innholdet.

Derfor valgte vi heller å snu på det, og foreslo en historie om en karakter som slett ikke setter pris på flere og mer presise avganger; Tidstyven.

– Som kollektivselskap må vi til enhver tid være innovative i hvordan vi løser ulike utfordringer. Dette gjelder også i måten vi kommuniserer, noe vi sammen med Joachim og Alex i Nucleus virkelig har fått til. Begrepet «tidstyv» har allerede blitt en del av dagligtalen internt, og mottakelsen ellers har vært veldig god. Folk vil ha mer!, sier Mathias Nikolai Solås, prosjektleder i Ruter.

Nucleus:

Joachim Foss Rønning
Konsept, manus, regi og produsent

Alexander Olsson
Konsept, klipp og grade

Sondre Godø Bjerknes
Musikk